Armenia në Festivalin Evropian të Këngës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Armenia
Flag
Televizioni Transmetues AMPTV
Paraqitjet
Paraqitjet 9
Paraqitja e Parë 2006
Rezultatet më të Mira 4-të ; 2008, 2014
Rezutatet jo të Mira 11-të SF ; 2011
Link
Armenia në Eurovizion-Faqa Zyrtare
Sirusho në Belgrad, 2008

Armenia si shtet pjesëmarrës në Festivalin Evropian të Këngës bëri debitimin në vitin 2006AthinëGreqisë.

Historia e Armenisë në Eurovizion filloi kur për herë të parë Armenia deshi të marrë pjesë në vitin 2004 por problemet politike nuk lanë Armeninë të bëjë Debitimin. Vitin 2005 ky shtet nuk mundi të hyjë me që nuk ishte pjësë e Bashkimit të Televizioneve apo EBU. Televizioni Armen transmetoi Live edhe Eurovision Congratulations në vitin 2005 në Danimarkë. Armenia për 4 herë pjesëmarrje ka dhënë 12 pikë vetëm për Rusinë me 48 Pikë. Vendin e dytë nga Armenia në historinë e Eurovizion ka dhënë për Greqinë me total 34 Pikë. Vendin e 3-të nga Armenia ishte Ukraina me 24 Pikë. Ndërsa shteti që ka votuar më shumë Armeninë ishte Belgjika.

Pjesëmarrësit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti Këngëtarë Kënga Finale Pikët Gjysëm Pikët
2006 André "Without Your Love" 8 129 6 150
2007 Hayko "Anytime You Need" 8 138
2008 Sirusho "Qélé, Qélé" (Քելե Քելե) 4 199 2 139
2009 Inga dhe Anush Arshakyans "Jan Jan" (Ջան Ջան) 10 92 5 99
2010 Eva Rivas "Apricot Stone" 7 141 6 83
2011 Emmy "Boom Boom" X X 12 54
2013 Dorians "Lonely Planet" 18 41 7 69
2014 Aram MP3 "Not Alone" 4 174 4 121
2015 Genealogy "Face The Shadow" 16 34 7 77
2016 Iveta Mukudechyan "LoveWave" 7 249 2 243

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]