Artur Kuko

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Artur Kuko (ka lindur më 16 prill 1962) ambasadori i parë i përhershëm i Shqipërisë në NATO, i diplomuar për Shkenca Politike (1985) dhe master në Marrëdhëniet Ndërkombëtare (1986) ishte më parë Kreu i Misionit Shqiptar në NATO (1997-2000), përpara se ata merrte nëntë vite më pas detyrën e Ambasadorit në NATO (2009).

Kuko kishte mbuluar edhe detyra të tjera si kreu i misionit të Shqipërisë në Bashkimin Europian (1992-1997) dhe përfaqësues i Shqipërisë në Këshillimin e Kooperimit të Atlantikut Verior (1992-1997); kreu i misionit të Shqipërisë në Bashkimin Europian, si dhe Ambasador i Shqipërisë në Belgjikë dhe Luksemburg.