Arusha e Vogël

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ursa Minor (Latinisht: "Ari më i vogël" e ndryshme nga Ursa Major), që njihet edhe si Arusha e Vogël është një yjësi në qiellin e veriut, që duket gati-gati sikur Arusha e Madhe. Ishte pjesë e 48 yjësive të dhëna nga astronomi Ptolemeu në shekullin 2 dhe ndër 88 yjësitë moderne. Arusha e Vogël ka qenë tradicionalisht e rëndësishme si yjësi, për shkak se njerëzit mund të orientoheshin lehtë pasi që Polaris konsiderohet Ylli i Veriut.

Arusha e Vogël