Atëdheu Fragmentar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Atëdheu Fragmentar përmasat e saj janë 144 x 204 cm (4 x 6 feet). Me  me orë të gjata, dhe punime disa minuteshe mbi pikturen, g iu deshen plot 2 vite per ta perfunduar. Edhe në këtë cikë njeriu shfaqet pa detaje, si siluetë me konturat  pa shkallëzim nuancor. Gashit figura e njeriut i shërben si pjesë plotësuese e kompozimit me struktur themelore abstrakte.

Në këtë fazë, pra më cilësoren dhe më të mëvetësishmen shfaqet pa pritur një shpendi mitologjik.

Ky cikël është realizuar me sukses të plotë dhe është një simbiozë e dy cikleve të mëparshme, është një kristalizim i synimit të tij nga cikli i parë.

Grafikat e Gani Gashit janë një botë figurative e mpleksur me nuanca harmonike, ritme kompozicionale simbole abstrakte, që përbëjnë një unitet te bindshëm figurativ, një tingull grafikor individual dhe mjaft bashkëkohës.Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]