Autorizimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Autorizimi (ang.: Authorization ) termë i përdorur në nivelet operative ekonomike dhe në drejtësi e administratë me kuptimin: dhënia me shkrim e pëlqimit për përfaqësimin e rastit.

Me autorizim nënkuptohet një instrument zyrtar me shkrim të nxjerrë nga një autoritet publik që autorizon mbajtësin që aty e tutje të zbatojë aktivitet apo projekt jo më shumë se një herë, në pajtim me kushtet e përshkruara në atë autorizim.[1]

Autorizimet menaxhuese janë veprime te formalizuara (me shkrim) të niveleve të menaxhimit përgjegjës me anë të cilit autorizohen nivelet e tjera më të ulëta të menaxhimit ose punonjës të caktuar për kryerjen e veprimeve e transaksioneve[2].

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ LIGJI PËR MBROJTJEN E MJEDISIT; Në amëzën e KK Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine më 2007.
  2. ^ Kontrolli dhe Auditimi i brendshëm Arkivuar 9 maj 2007 tek Wayback Machine Gjon Ndreja, ITAP-Shqipëri dok. në internet, prill 2007