Avdi Shkreli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Avdi Shkreli.jpg

Avdi Shkreli Lindi më 15.05.1960 në fshatin Treboviq të Pejës. Ka mbaruar arsimin e lartë në Fakultetin Filologjik në degën Gjuhë-Letërsi Shqipe 1984-89. Prej vitit 1989-1992 ka punuar në Ekonomi familjare, bujqësi dhe ndërtim. Gjatë 1997 ka filluar punë si mësimdhënës në shkollën e mesme të mjekësisë, punë të cilën e vazhdon edhe sot. Ka qenë pjesëmarrës në aktivitetet politike kundër regjimit serb si dhe në aksioni e pajtimit të gjaqeve. Gjithashtu ka qenë pjesëtar i UÇK-së. Ai është aktivist i Lëvizjes Vetëvendosje! që prej vitit 2005.