Jump to content

Avioni i lehtë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Me një peshë maksimale bruto ngritjeje prej 5443kg, DHC-6 Twin Otter është një shembull i kufirit të sipërm të kategorisë së avionëve të lehtë.

Një avion i lehtë është një avion që ka një peshë maksimale bruto të ngritjes prej 5.670kg ose më pak.

Avionët e lehtë përdoren si aeroplanë të shërbimeve komerciale për transportin e pasagjerëve dhe mallrave, pamjen nga lartë, fotografimin dhe role të tjera, si dhe për përdorim personal.

Shembuj të avionëve që kanë peshën maksimale bruto të ngritjes për këtë kategori përfshijnë de Havilland Canada DHC-6 Twin Otter dhe Beechcraft B200 Super King Air.