Jump to content

Baçka (Vojvodinë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rajoni i Baçkës brenda Vojvodinës

Baçka ose Bácska është një zonë gjeografike dhe historike brenda Rrafshit Panonian që kufizohet nga lumi Danub në perëndim dhe jug, dhe nga lumi Tisza në lindje. Ajo është e ndarë midis Serbisë dhe Hungarisë . Pjesa më e madhe e zonës ndodhet brenda rajonit të Vojvodinës dhe Novi Sadi, kryeqyteti i Vojvodinës, shtrihet në kufirin midis Baçkës dhe Syrmias . Pjesa më e vogël veriore e zonës gjeografike ndodhet brenda qarkut Bács-Kiskun në Hungari.