Banorët e Shpellës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Banorët e shpellës Gjinia: Roman. Autori: Sulejman Mato. Shtëpia botuese: "IHPVKA". Viti i botimit 2011. Faqet e librit 208. ISBN 978-9928-111-01-2

Romani trajton jeten e një fshati që në një moment të luftës së dytë botërore. Në të shkruhet nga perspektiva e kujtimeve të një individi që i përjetoi të kalojnë në një fshat të jugut të shqipërisë ushtritë e vendeve përkatëse si ato greke, italiane, e gjermane si edhe ato angleze duke u bërë dëshmitari okular dhe historik epër më tejë dhe estetik i kësaj periudhe të vështirë.