Jump to content

Bashkëjetesa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bashkëjetesa është një marrëveshje ku dy persona nuk janë të martuar por jetojnë së bashku. Ata shpesh janë të përfshirë në një marrëdhënie romantike ose seksuale intime mbi baza afatgjata ose të përhershme.

Marrëveshje të tilla janë bërë gjithnjë e më të zakonshme në vendet perëndimore që nga fundi i shekullit të 20-të, duke u udhëhequr nga ndryshimi i pikëpamjeve sociale, veçanërisht në lidhje me martesën, rolet gjinore dhe fenë.

Më gjerësisht, termi bashkëjetesë mund të nënkuptojë çdo numër njerëzish që jetojnë së bashku. Të “bashkëjetosh”, në një kuptim të gjerë, do të thotë të “bashkëjetosh”. [1] Origjina e termit vjen nga mesi i shekullit të 16-të, nga cohabitare latine, nga bashkë- 'së bashku "+ habitat' banojnë '. [1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b "Definition of cohabit". oxforddictionaries.com (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 26 prill 2016. Marrë më 3 maj 2020.