Bashkimi Demokratik i Hungarezëve të Rumanisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Uniunea Democrată Maghiară din România (Bashkimi Demokratik i Hungarezëve të Rumanisë, hungarisht: Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSz)) është parti politike e hungarezëve në Rumani.

Partia u themelua më 1989 dhe është parti etnike e pastër, për qëllim të mbledhjes së hungarezëve që jetojnë në Rumani. Partia u themelua më qëllim të krijimit të vazhdimësisë së ish-sundimtarëve hungarezë në territorin e Rumanisë. Këtë mundohej ta arrinte nëpërmjet dy këshillave, këshillit të delegatëve dhe të senatorëve. Me krijimin e partisë Bashkimi Qytetar Hungarez ju desh të ndajë anëtarësinë. Kjo e fundit angazhohej për më tepër autonomi të verioreve të banuara me hungarez.