Behar Gjoka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Behar Gjoka është studiues shqiptar. Ai është i pranishëm në media edhe me artikuj për problematika të ndryshme politike e shoqërore.

Botime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Udhëkryq : rrëfenja dhe pasrrëfenja - 1996
 • Shitësi i gurëve të varrit : roman - 1999
 • Poetika e Budit - 2002
 • Proza e Kutelit : studim - 2004
 • Trebeshina-ajsbergu i letrave shqipe : studim - 2005
 • Mashtrim i bukur : roman - 2006
 • Sistemi letrar piramidal : shqyrtime teorike dhe tekstologjike - 2007
 • Kadare i rilexuar : studim - 2008
 • Orët e ringjalljes : roman - 2009
 • Martin Camaj : shkrimtaria e tij - 2010
 • Kuteli dhe letrarja : studim - 2010
 • Agim Gjakova, shkrimtari i të dy anëve të kufirit - 2011
 • Autonomia e kritikës letrare - 2012
 • Fenomeni Blushi - 2013