Jump to content

Ben Blushi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ben Blushi
Fotoporteti
Emri Ben
Mbiemri Blushi
Lindur më 1 janar 1969
Lindur në Tiranë
Kombësia shqiptare
Shtetësia shqiptare
Profesioni gazetar

Ben Blushi (lindur më 1 janar 1969 në Tiranë) është politikan, gazetar dhe shkrimtar shqiptar. Ai është deputet i pavarur në Kuvendin e Shqipërisë.Aktualisht është kryetar i partisë politike 'Libra'.

Edukimi Universiteti i Tiranës, Fakulteti Filologjik, Dega Gjuhë-Letërsi.

Ka punuar gazetar në "Koha Jonë", Deutsche Welle Indipendent dhe Fondacioni Soros. Veprimtaria politike nga viti 2001-2002 Ministër i Arsimit dhe Shkencës, nga 2002-2005 (shtator) Ministër i Pushtetit Vendor dhe Decentralizimit, në vitin 2001 Prefekt i Qarkut Korçë, në 1997-1999 zëdhënës-këshilltar i Kryetarit të Këshillit të Ministrave, dhe 1999-2000 Zv/ministër i Punëve të Jashtme.

Libra të botuar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]