Jump to content

Beteja e Drashovicës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Beteja e Drashovicës apo siç njihet Lufta e Drashovicës është përplasja e parë frontale kundër pushtuesit nazifashist. Ngjarja u zhvillua nga data 15 shtator deri më 4 tetor 1943. Beteja u organizua nga Shtabi i Zonës së Pare Operative.

Sulmi nisi në ora 01.00 të datës 15 shtator. Synimi ishte lirimi i 6000 ushtarëve dhe oficerëve italian që mbaheshin në kamp përqendrimi.