Bienalia e Venecias

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Bienalia e Venecias për më shumë se një shekull është një nga institucionet më prestigjoze të kulturës në botë. Që nga themelimi i saj në vitin 1895 ajo ka qënë në avangardë në promovimin e trendeve të reja artistike dhe në organizimin e eventeve ndërkombëtare të artit bashkëkohor