Bim Dakli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Inxh. Bim Dakli (1920-2013), i diplomuar si inxhinier kimist në Universitetin e Firences (1946), e më tej kërkues shkencor pranë Institutit të Kërkimeve «Guido Donegani» të Novarës dhe Qendrës së Kërkimeve SERE, Itali, pati një jetë të pasur profesionale dhe karrierë të begatë në fushën e kërkimit e zbatimit të teknologjive të reja në industrinë kimike.

Malli i vijueshëm për vendin e tij të lindjes, familjen dhe të afërmit, të cilët nuk pati mundësi t'i shohë e vizitojë deri në vitin e rënies së regjimit komunist në Shqipëri, nxiti në moshë të mbrame dhuntitë e tij letrare, duke na lënë dëshmi të bukura të mallit për vendin e tij, familjen e të afërmit.


Botime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]