Biologjia molekulare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Biologjia molekulare është degë e biologjisë që merret me formimin, ndërtimin, dhe veprimtarinë e makromolekulave thelbësore për jetën, si p.sh. proteinat, acidet nukleike (ADN dhe ARN), dhe veçanërisht rolin e tyre në riprodhimin qelizor dhe përçimin e të dhënave (informacioneve) gjenetike.

Historia e biologjisë molekulare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhjet me shkencat e tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Teknikat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]