Jump to content

Borat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Borati

Borat është një personazh fiktive që luhët nga Sasha Baron Kohen. Borat e përshkruan veten të jetë një gazetar nga Kazakistani. Ai udhëton nëpër Amerikë dhe i merr njerëzit në pyetje të cilat janë provokuese dhe të dykuptimta pyetje këto që kanë të bëjnë me jetën dhe veprimtarinë e tyre.

Në kombinimet "gazetareske" të Boratit zë vend edhe populli shqiptar nëse mund të llogaritet kështu - për siglën e pjesës së dedikuar Boratit tek "Da Ali G Show" është shfrytëzuar refreni i këngës së Ilir Shaqirit "Jam Drenicë". Gjithashtu personazhi i parë gazetaresk i Sacha Baron Cohen-it, quhej Kristo, ishte shqiptar dhe merrte pjesë në një program të Paramount Comedy Channel-it, në vitin 1994.

Video[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]