Boxhovi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Boxhov

Boxhov ose Buxhov, (malazezisht: Банџов/Bandžov) është vendbanim në Komunën e RozhajësMal të Zi.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Boxhovi shtrihet në gjer. Gjeo. veriore prej 42° 46' 51" dhe gjatë. gjeo. lindore prej 20° 07' 49".

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimi të popullsisë së vitit 2003 ka pasur 176 banor, ndërsa sipas regjistrimi të vitit 1991 35 banor dhe në vitin 1948 73 banor. Pra siç po shihet në këtë vendbanim ka pasur ndryshime të mëdha sa i përket lëvizjes së popullsisë. Ky vendbanim është etnik shqiptar (100 %). Në vendbanim janë 29 ekonomi familjare, dhe mosha mesatare e popullsisë është 28,3 vite.

Grafiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lëvizja e popullsisë gjatë shek. XX.

Lidhje e jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]