Caesar Clown

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Caesar Clown (シーザー・クラウン Shīzā Kuraun) është personazh fiktiv në anime dhe manga One Piece krijuar nga Eiichiro Oda.

Ai është shkencëtar dhe ish-koleg i Vegapunk dhe antagonisti i parë që u përballë me Ekuipazhin e Kapelës prej Kashte në Botën e Re. Ai është ekspert kryesor i armëve kimikeshkatërrimit në masë.[1] dhe ka një shpërblim prej 300,000,000 beli në kokën e tij.[2]

Ai ishte vartës dhe i mbrojtur nga Donquixote Doflamingo deri në mposhtjen e tij. Pas mposhtjes, Ceasar u morr peng nga Kapelat prej Kashte pasi Piratët e Big Mom ishin pas Caesarit. Më vonë ai u morr peng nga Capone Bege shoqëruar me Sanji në Ishullin Whole Cake. Ai u lirua më vonë nga Piratët Fire Tank dhe mori pjesë në përpjekjen e vrasjes kundër Big Mom. Pas dështimit të planit dhe shpërbërjes së aleancës, më në fund iu kthye zemra dhe u nda nga rrugët me ish rrëmbyesit e tij.

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Cezari është, sipas fjalëve të Smoker, "një bastard shumë i çmendur", dhe veprimet e tij vërtetojnë pretendimin e zëvendës-admiral së Marinës. Një person shumë mizor, arrogant, intrigues, i keq dhe përgjithësisht shumë i keq, Ceasar kënaqet shumë duke shkaktuar dëm dhe shkatërrim ndaj ndonjë gjëje dhe kujtdo përreth tij. Natyra e tij psikopatike shfaqet shumë herë, të tilla si kur ai hodhi një armë kimike në Punk Hazard, duke vrarë ose dëmtuar shumicën e banorëve të saj dhe duke shkatërruar mjedisin e saj, duke shitur apo krijuar armë të shkatërrimit në masë për individë të ngjashëm të paskrupullt si Doflamingo, Duke kryer eksperimente të sëmurë për fëmijët dhe duke i droguar ata me një drogë vdekjeprurëse, me qëllim që ata të mos iknin dhe të përpiqeshin të vrisnin të gjithë në Punk Hazard (Trafalgar Law, kapelet e kashtës, marinsat e Smoker, fëmijët, dhe miqtë e tij verbërisht pasuese) kështu që ai mund të provonte armën e tij të re helmuese të gazit - manar, Smiley - gjithçka që ai bën pa një grimë keqardhjeje apo ndjeshmërije për viktimat e tij të mundshme.

Ai gjithashtu tregon prirjet e egomanisë kur Luffy përmendi se fruti i tij nuk kishte asnjë efekt në sistemin e tij imunitar për shkak të frutit helmues të Magellanit, që të dy ishin frutat helmuese të klasifikimit të ndryshëm, duke shkaktuar që Ceasar të përkeqësohet me shpejtësi nga fakti që Luffy krahasoi Logia e tij ia kalon atë një përdoruesi të "thjeshtë" Paramecia. Ai ishte shumë i befasuar që helmët e tij nuk preknin Luffy për shkak të imunitetit të këtij të fundit për të helmuar dhënë atij nga helmimi i tij pranë vdekjes nga Magellan. Ceasar morri krenarinë më të madhe në armët biologjike që ka krijuar. Duke qenë krenar për fuqinë e papritur të armës së gazit Koro, ai ishte shumë i pakënaqur kur Piratët e Kapelës prej Kashte e detyruan atë të kundërshtohej për të shpëtuar Fytin e helmuar Mink. Ai ishte jashtëzakonisht i emocionuar kur Piratët Fire Tank përdorën KX Launchers e tij në përpjekjen e tyre për të vrarë Big Mom dhe ishte i frustruar kur perandoresha lehtë shkatërroi armët e tij thjesht duke bërtitur.

Ai ka treguar se ka tendenca maniacale për shkak të hulumtimeve të tij të ulëta në lidhje me armët e shkatërrimit në masë dhe mungesën e tij të emocioneve në kohën e vrasjes së njerëzve ose provokimin e çdo lloj vuajtjeje si dhënia e drogës fëmijëve në mënyrë që ata të pësojnë tërheqje të rëndë dhe të kthehen në objektit të tij kërkimor për më shumë "karamele" të mbushura me nxitësin, dhe nuk tregoi keqardhje apo pikëllim për veprimet e tij.

Ai duket se ka një urrejtje ndaj Vegapunk, si dhe një dispozitë të kujdesshme, siç tregohet kur ai u fsheh nga Marinsat në vend që të përpiqet të angazhojë ata menjëherë, si dhe duke besuar deduksionin e Monet se Luffy mund të jetë më i fuqishëm se pretendimet e tyre, dhe duke pritur miratimin e Joker për të bërë veprimet e tij duken si aksidente, para se të fillonin sulmet. Caesar është gjithashtu një person mjaft ekonomizues, pasi ai nuk donte ta humbiste helmin duke pastruar atë, por më tepër, e mblodhi, e shpëtoi dhe e ngjeshi atë në Smiley.

Cezari është gjithashtu shumë frikacak kur jeta e tij është e kërcënuar në çdo mënyrë. Kur ai ishte gati për të humbur në Luffy ai u përpoq të kërkonte mëshirë për të. Ai gjithashtu kërkoi Doflamingos për të shpëtuar atë dhe madje edhe më vonë i kërkoi Kapelat e Kashtes për të mbrojtur atë nga Big Mom në më shumë se një rast.

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në luftë të afërt, Caesar ka provuar gjithashtu të jetë një luftëtar mjaft i fuqishëm, duke përdorur aftësitë e tij të detit për të manovruar shpejt nga situatat e rrezikshme dhe duke qenë mjaft e qëndrueshme për të marrë disa sulme të Haki nga Marshi i Dytë i Luffy, vetëm për t'u shfaqur relativisht të padëmtuar. Qëndrueshmëria e tij shtrihet në dukje të pavetëdijshme ose nga temperaturat e nxehtë ose nën zero që përbëjnë zonat e djegura dhe zonat e akullit në Punk Hazard. Ai përballoi një goditje nga Luffy që la një gjurin e madh në fytyrën e tij dhe ende ruajti vetëdijen. Ai është gjithashtu shumë i fshehtë, duke qenë në gjendje të administrojë një relaksues të muskujve në Brownbeard pa e vërejtur këtë të fundit. Cezari është gjithashtu fizikisht i fortë, i aftë për të kryer me lehtësi rreth një pasqyre të madhe dhe të gjatë, të cilën Kapelat e Kashtes dhe Piratët Fire Tank do të përdoreshin për t'i shpëtuar. Caesar siguroi gjithashtu besimin e tij në bartjen e Brûlée, i cili është një grua shumë e gjatë duke sjellë së bashku pasqyrë. Pavarësisht nga sjellja frikacake e Caesarit, ai ka një vullnet të fortë për të përballuar një shpërthim të Ambicies së Pushtimit të Big Mom.

Ekspertiza shkencore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Caesar është një shkencëtar i shquar me ekspertizë të madhe shkencore dhe kimike, pasi ishte i dyti në komandë pas Vegapunk dhe kishte një ekspertizë veçanërisht të lartë në krijimin e armëve të rrezikshme biologjike dhe kimike që Divizioni i Shkencës i Marinës, përfshirë Vegakun, kishte shumë frikë. Caesar ishte në gjendje të shkaktonte një armë shpërthyese kimike nga një prej armëve të tij eksperimentale që e bënte Punk Hazard një djerrinë shterpë. Ai ishte në gjendje t'i kthente njerëzit normalë në gjigantë, një gjë që edhe Vegapunk nuk mund ta realizonte, megjithëse Caesar ka përdorur metoda të paligjshme dhe çnjerëzore që Vegapunk e konsideron të papranueshme (duke i detyruar sistemet e tyre të mëdha droga të rrezikshme) dhe faktin se fëmijët e përdorur do të skadojnë brenda pesë vjetëve nga eksperimentet e vazhdueshme, të cilat i detyruan marinsatët të refuzojnë ta pranojnë atë që të jetë superior ndaj krye shkencëtarit. Ai gjithashtu përdor NHC10 të drogës shumë të kufizuar, edhe pse autorizimi i tij për përdorimin e tij është ilegal, pasi ai është një kriminel, dhe ai e përdori atë si për mjetet e veta Addictive në vend të qëllimeve mjekësore. Ai është gjithashtu në posedim të një droge tjetër të paidentifikuar, që lehtëson muskujt dhe e bën atë të paaftë për personin, të cilin droga është injektuar, për të folur ose për të qëndruar. E gjithë kjo fitoi njohje si eksperti kryesor në botë për armët vdekjeprurëse në masë për luftë biologjike. Ekspertiza e tij në krijimin dhe dizajnimin e armëve për luftë biologjike është aq e madhe sa që Capone Bege e rekrutoi atë në komplotin e tij për të vrarë Big Mom. Caesar ishte në gjendje të krijonte KX Launcher, një armë me helm mjaft të fuqishëm që mund të vriste një perandorë, dhe arriti të përgatisë tre për Piratët Fire Tank për t'u përdorur brenda një periudhe mjaft të shkurtër kohore.

Rrjedhur nga ekspertiza e tij shkencore, ai shpiku armë shkatërruese masive, më e rëndësishmja ishte një zhargon manar me emrin Smiley, një përbindësh me madhësi malore që vazhdimisht lëshon një tym ose avull dhe është "ushqyer" Sara Sara no Mi, Modeli: Axolotl, që Caesar do të lëshonte kur shkelësit bëhen tepër kërcënim. Ai mund të kontrollojë Smiley duke përdorur komanda verbale, të demonstruar kur ai urdhëroi Smilies të bashkëngjitni veten në Luffy, dhe ata iu bindën.

Caesar është gjithashtu i vetmi person që di të prodhojë një substancë të quajtur SAD, një substancë e rrallë dhe e vlefshme që është një përbërës thelbësor për krijimin e frutave artificiale të llojit Zoan quajtur SMILE, një tjetër bashkëpunim që Vegapunk ka dështuar. Për shkak të kësaj, Doflamingo vlerëson punën e Caesarit në masë të madhe, pasi ai me sa duket punëson ekspertizën e shkencëtarëve për të përmbushur kërkesat e zgjerimit ushtarak të një prej perandorëve.

Fruti i Detit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Caesar Clown ka ngrënë fruta të gazit, lloj i Logia, që e lejon atë të krijoj, manipuloj dhe të transformohet në gaz sipas dëshirës. Gazi i Caesarit është shumë helmuese[3] dhe përdoruesi mund t'ia marrë frymën kundërshtarit duke hequr oksigjenin nga ajri.

Forma e gazit duket të jetë e dobët ndaj zjarrit, megjithëse kjo lehtësohet nga aftësia e përdoruesit për të minimizuar nivelet e oksigjenit në zonën përreth, duke parandaluar djegien. Nga ana tjetër, duket se merr përqendrim ose është i mundur vetëm kur është i fortë për të manipuluar oksigjenin, pasi Usopp dhe Nami mund të marrin frymë përsëri kur Brownbeard goditi Cezarin me një tub metalik dhe duket se ka një gamë të cilën Cezari mund të kontrollojë oksigjen, duke e lënë atë më të ndjeshëm ndaj sulmeve më të gjata. Gjithashtu, shumë nga teknikat e Cezarit kërkojnë ndezje të jashtme dhe mjete për të punuar.

Dublimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Caesar Clown dublohet nga Ryūsei Nakao në japonisht. Në Funimation, zëri i tij bëhet nga Jerry Jewell.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Ceasar ishte titulli për perandorët romak, që rrjedhin nga mbiemri i Jul Çezari.
  • Clown mund të romanizohet si Clown dhe Crown.
  • Kapja e tij nga Law dhe Luffy pasqyron atë që ndodhi me jetën reale të Jul Çezarit, pasi që të dy ishin mbajtur për shpërblesë dhe negociatat e piratëve nuk shkojnë ashtu siç ishte planifikuar.
  • Ai gjithashtu ndan emrin e tij me piratët e vërtetë të jetës, Black Caesar dhe Henri Caesar.
  • Ashtu si Magellani, fytyra e Caesar, flokët dhe brirët e egër e bëjnë atë të ngjajë me një imazh stereotipik të një demon; sidomos Baphomet, një hyjni pagane që u kthye në djall, i përshkruar më së shpeshti si një dhi humanoid.
  • Caesar mund të bazohet pjesërisht nga Josef Mengele, një anëtar i një ekipi mjekësh që kryen eksperimente vdekjeprurëse dhe çnjerëzore për të burgosurit e AuschwitzGjermaninë Naziste. Mengele krijoi një çerdhe dhe luante zonën për fëmijët e tij dhe i trajtoi ata shumë më mirë se të tjerët në kamp, ​​duke ofruar ushqim më të mirë dhe kushte jetese. Ai u dha fëmijëve ëmbëlsira dhe iu referua me mirësjellje, por ishte i njohur për tendencat e tij sadiste dhe mungesa e plotë e ndjeshmërisë ndaj të gjithë subjekteve testuese.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ One Piece Kapitulli 663 dhe Epizodi 589
  2. ^ One Piece Kapitulli 664
  3. ^ One Piece Kapitulli 671 dhe Epizodi 597