Captain Commando

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Captain Commando (shqip – Kapitani Komando - キャプテンコマンドー Kyaputen Komandō) është një lojë arcade nga Capcom e llojit beat em’ up. Loja u publikua në vitin 1991 nga po e njëjta firmë.

Loja zhvillohet në qytetin fiktiv të Metro City, në vitin 2026 kur krimi ka dalë jashtë kontrollit. I përket Kapitenit Komando dhe skuadrës së tij të përbërë nga tre karaktere të tjera për të rivendosur rregull në qytet. Më pas beteja zhvillohet kundra një organizate kriminale sekrete me Scumocide si lider i tyre.

Loja beat em’ up lejon lojtarin të zgjedhë një nga katër karakteret e “Skuadrës Komando” (mund të luhet njëkohësisht nga katër persona). Çdo personazh ka vecoritë dhe lloje sulmi të veçanta; ndryshon edhe shpejtësia dhe fuqia. Loja është zhvilluar për konzolën Snes dhe më vonë në 2006 është lëshuar për PS2 dhe X-Box nën titullin Capcom Classics Collection Volume 2.

Personazhet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përshkrimi i mëposhtëm është marrë nga vetë loja:

Emri i Personazhit Karakteristikat Foto
Captain Comando

Mosha: 26 Vendlindja: Amerikë; Gjatësia: 182 cm; Pesha 72 kg; Raca: Amerikan; Grupi i gjakut: O; Punësimi: Nuk dihet.

  • Lideri i “Skuadrës Komando.” Ai nuk ka vetëm një trup të fortë por edhe një mendje të mprehtë. Ai mban veshur “Energy Glove” që e lejon të shkarkojë zjarr dhe elektricitet.
Capcomando.png
Mack The Knife (Mummy Commando)

Mosha: Nuk dihet; Vendlindja: Nuk dihet; Gjatësia: 210 cm; Pesha: 45 kg; Raca: Nuk dihet; Grupi i gjakut: Blend; Punësimi: Nuk dihet.

  • Një luftëtar alien që është shumë i hijshëm. Ai sulmon në mënyrë të përsosur me dy thikat e tij speciale që shkrijnë armiqtë.
Mumcomando.png
Ginzu The Ninja (Ninja Commando)

Mosha: 28; Vendlindja: Tokio; Gjatësia: 178cm; Pesha: 60 kg; Raca: Japonez; Grupi i gjakut: AB; Punësimi: Ninja.

  • Mjeshtër i ninxhatsu. Ai është shumë i shkathët dhe mund t’i ndajë armiqtë në dysh vetëm me një goditje të shpatës.
Ninjacomando.png
Baby Head (Baby Commando)

Mosha: 2; Vendlindja: Laborator; Gjatësia: 57 cm; Pesha: 9 kg; Raca: Amerikan; Grupi i gjakut: A; Punësimi: Bebe.

  • Një bebe gjeni i cili i nget një robot që e ka krijuar po vetë. Roboti i tij nuk është vetëm i fuqishëm por edhe i shpejtë.
Bbcomando.png

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]