Carnivore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pamja fillimore e Carnivore 1.3 (Splash Screen).

Carnivore (i njohtur edhe si DCS1000 që domethënë Digital Collection System) është emri i dhënë një sistemi, si një wire tapping, i futur nga FBI (Federal Bureau of Investigation), në laboratorët në Quantico (Virginia). Fal përdorimit së këtij zbulimi e-mail-ët kontrollohen taman si bisedimet telefonike. Është një formë kontrolli që përdorë policia.

Ky sistem u vu në veprim nga ana e shërbimeve sekrete të SHBA, në periudhën menjëherë pas sulmit në Twin Towers (Kullat Binjake) Qendrës Botërore të Tregtisë në 11 shtator 2001 e trafikut të rrjetit për monitorimin dhe parandalimin e mëtejshëm të sulmeve terroriste.

Me këtë ju mund të zë në platformën e trafikut në protokollet navigacion HTTP, FTP, SMTP, POP3 dhe, ose të dërgohet direkt të gjitha portet.

Ekzistenca e Carnivore u njoftua më 4 korrik 2000, kur SHBA gazetën Wall Street Journal, shkruan për herë të parë ekzistencën e mishngrënës, të njëjtën kohë si U. S. Senati u debatuar mbi përdorimin e tij të mundshëm.

Vetëm në 26 tetor 2002 qeveria e SHBA i jep dritën jeshile për t'u përdorur në një sulm në shkallë të madhe të Amerikës si rezultat. DCS1000 që nga atëherë është, në fakt, të përfshira në paketën e masave të njohur si anti-terrorizmin Patriot Act [1] për t'ju kundërvënë terrorizmit global dhe në mënyrë të veçantë organizimin e Al-Kaidës.

Carnivore i projektit është që rrjedhin nga një përvojë shumë të ngjashëm të quajtur "Omnivore", e cila tashmë e lejuar atë të përqëndrohet vëmendja mbi një përdorues të veçantë, kontrolloni për çdo veprim në cyberspace përveç për të lejuar një analize të plotë të të gjitha postës elektronike, dhe nga sistemi monitorimi "skalion" zbatuar nga Agjencia e Sigurimit Kombëtar (NSA) gjatë periudhës së Luftës së Ftohtë.

Ajo është, prandaj, një program që mund filter pako kalimin e të dhënave në mes juve dhe ofruesi dhe për rindërtimin e mesazhet e shkëmbyera: e-mail, web faqet që vizitoni dhe biseda live (chat).

Carnovire mund të përkufizohet si një narkoman, përveç se normale narkoman lejojnë askënd të lidhem si administrator për të dhënat e kontrollit të rrjedhjes së llojit të hetimeve që janë duke u zhvilluar, ky sistem, në vend të kësaj, analizon e rrjetit të trafikut vetëm pasi kanë kopjuar në këtë mënyrë askush nuk mund të dimë sasinë dhe llojin e informacionit zbuluar.

Paketa Carnivore [edit]

  * Sistemi Operativ Windows NT (ose Windows 2000);
  * 128 MB RAM Pentium III processor, hard drive, 4-18 GB disk e hapësirës dhe një makinë lomega Jaz 2 GB mbi të cilat të dhënat janë ruajtur;
  * The makinë nuk dalje TCP / IP për të parandaluar imponim nga hakerat;
  * Sistemit tek hardware për të kontrolluar hyrjen në makinë me parandalimin e aksesit të paautorizuar;
  * Software shkruar në C + + (ekzistojnë tre programe të ndryshme: mishngrënës, Packeteer, Coolminer).

Sistemit [edit]

Sistemi përbëhet nga një kompjuter i lidhur me një ofrues, që do të kopje të gjitha të dhënat: ai i përshtatet në segmentin e rrjetit ku i pandehuri, nuk e pengon as nuk bashkëveprojnë rrjedhën e komunikimit, duke kërkuar vetëm kopje të saj.

Pako e të dhënave të kopjohet me Carnivore software automatikisht është analizuar nga një filtër që kërkon për fjalët ose termat konsiderohet bazë për dyshim nga amerikane federale të policisë, të gjithë materiali është i pavend, në kontrast, ra për të zënë sa më pak hapësirë që të jetë e mundur në kujtesën.

Data bartet përmes linjës telefonike të klientit "Packeteer" se rebuilds skedarin bazuar në zënie, rezultati është pastaj dërgohet në federale punëtorëve me ndihmën e tretë paketë software quajtur "Coolminer, ruajtur dhe për të kopjuar një lloj të veçantë Jaz disk që është shkarkuar në ditë nga FBI meshkujt.

Operacionet e kopjimit të dhënat jo të ngadalësojë rrjedhën e komunikacionit, në mënyrë që prezenca e mishngrënës në server është i pandjeshëm, nuk është një shumë shpejt, por ende në gjendje të procesit miliona e-mail për sekondë.

Kostoja e paketës është llogaritur në rreth një milion euro.

Procedura për instalimin e DCS1000 është shumë e thjeshtë: një herë identifikuar personin e dyshuar të të testohet, FBI kërkuar leje për të gjyqtarit interceptions, duke treguar se të dhënat e bie në kuadër të hetimit penal.

Merret leja është kërkuar, ofruesin e interesuar dhe keni instaluar paketa se është shumë e ngjashme me aeroplanë kutinë e zezë, në mënyrë të përkryer vulosur. Periodikisht discharging e policisë dhe të verifikojë të dhënat e grumbulluara.

Këto janë përparësit e karaktere që Carnivore filtra përmes kontrollit të rrjetit:

  *  * :auth
  * :login
  *  :!auth
  *  :!hashin
  *  :!login
  *  :!secure
  *  :!syn
  *  :$auth
  *  :$hashin
  *  :$login
  *  :$syn
  *  :%auth
  *  :%hashin
  *  :%login
  *  :%syn
  *  :&auth
  *  :&login
  *  :*auth
  *  :*login
  *  :,auth
  *  :,login
  *  :.auth
  *  :.hashin
  *  :.login
  *  :.secure
  *  :.syn
  *  :/auth
  *  :/login
  *  :?auth
  *  :?login
  *  :@auth
  *  :@login
  *  :\auth
  *  :\login
  *  :~auth
  *  :~login
  *  :+auth
  *  :+login
  *  :=auth
  *  :=login
  *  :'auth
  *  :-auth
  *  :'login
  *  :-login
  * login
  * login
  * paypal
  * PAYPAL
  * paypal.com
  * PAYPAL.COM


Qeveria e SHBA do të jetë në gjendje të konfirmojë apo mohojë funksionimin e sistemit, por ka disa aspekte që janë përgjithësisht të pranuara. Një kompjuter që të jetë i mundshëm duhet të jenë fizikisht të instaluara në një ISP apo një tjetër vend ku ajo mund të jetë "nuhatës" i trafikut për të kërkuar për mesazhe email në tranzit. Teknologjia nuk kërkon asgjë e veçantë, të përdorin vetëm një paketë të përbashkët narkoman ose diçka të ngjashme (si një Perl script për shembull).

Ju mund të marrin bashkëpunimin e ISP-të dhe operatorët e një LAN ku ta instaloni mishngrënës është vullnetarisht ose në zyrë, pasi sistemi është i vendosur nuk është thjesht vetëm të drejtën për të kapur çdo email që kalon nëpër këtë sistem, por gjithashtu mund të dërgojë një vërejtje duke caktuar specifike ose email njerëzit që mund të monitorohet. Kur një email është ekuivalente me këto kritere, mesazhi është annotated me informacionin e dëshiruar të tilla si data, koha, dërguesit dhe marrësit. Kjo gjithashtu mund të ndërpres të dërgohen menjëherë të FBI, por aktualisht nuk e di detajet.

Nga koha kur ishte bërë i njohur për ekzistimin e këtij sistemi janë krijuar polemika në çështje që kanë të bëjnë me shkelje të intimitetit të jetë e mundur që ky mjet i ri i monitorimit mund lehtë sulm: e mbrojtësit e intimitetit kanë filluar mobilizimi për të ulur e kureshtje e mishngrënës

Veçanërisht në mesin e masave parandaluese për mbrojtjen e lirisë personale është krijimi i anti-mishngrënës si cryptographic software quajtur "Antivore" nisur nga Dhoma Chainmail software, ose "Sky Salla" i cili mund të fshehin të dhënat e kontrollit të shmangur DCS1000, Së fundi, dy të tjera të programeve të tilla si "Liria" të krijuar nga "Zeroknowledge" dhe se të shoqërisë 'Networ.

FBI gjithmonë ka pohuar se nuk do të ndikojë DCS100 privacy e përdoruesve të internetit për shkak se, me filtra të posaçëm (i cili mund të ndryshohet pa dijeninë e ofrues), ajo është në gjendje të ndërpres vetëm informata të ndjeshme, pohim nuk është pa kundërshti.

Për më tepër, tashmë të përmendur, "Patriot Act" i jep lirinë e policisë amerikane Haker ndjekur huajt akuzuar për krime të kryera mbi rrjetin e Bashkuara të Amerikës.

Policia Federale e ka pranuar se kishte përdorur mishngrënës në njëzet e pesë raste të referuara në vitin 2000, nga të cilat gjashtë gjashtëmbëdhjetë dhe dhjetë penale terrorizmit dhe spiunazhit.

Ka spekulime të ndryshme në lidhje me zbatimin, përdorimin, si dhe abuzimet e mundshme mishngrënës. Por Përkrahësit e shprehjes së lirë dhe të drejtat civile janë të shqetësuar në lidhje me potencialin e këtij instrumenti.

Asistent i drejtorit të FBI-Drejtor Donald Kerr tha:

  Mishngrënës punon sistemi i më pak ose më shumë si një "narkoman" diagnostikuese dhe mjete të tjera të përdorura nga rrjetet e ISP-të për çdo ditë, me përjashtim të FBI siguron aftësi unike të bëjnë dallimin midis komunikimit e cila mund të jetë ose mund të mos jetë zbuluar në mënyrë të ligjshme. Për shembull, në qoftë se jep një mandat të ligjshëm për zënie të një lloji të komunikimit (p.sh., e-mail), por i përjashton të tjerë (për shembull, online shopping) ky instrument mund të konfigurohet të ndërpres vetëm dërguar e-mail nga dhe në një farë emri. ... Është një rrjet shumë të specializuar analyzer funksionon si një kërkesë për një standard PC në kuadrin e sistemit operativ Microsoft Windows. Punon si "nuhatës" i një pjesë të caktuara të rrjetit dhe kopjimit dhe ruajtjen e paketave të vetëm që ndeshje të përcaktuar saktësisht një filtër i konfiguruar në përputhje me mandatin. Ky filtër mund të jenë shumë të ndërlikuar dhe të japë FBI aftësia për të grupit programet që të takohet me shkrim autorizimeve, mandatet "kurth & gjurmë," urdhërave të Titullit III zënie, etj .... Është e rëndësishme për të dalluar se çfarë orë bën "nuhatës". Problemi i hollë ndërmjet mesazhet e përdoruesve të internetit është komplekse. Por ajo që nuk është saktësisht se mishngrënës nuk kërko përmbajtja e çdo mesazh, mbledhjen e atyre që përmbajnë një disa fjalë të tilla si "bombë" ose "të drogës", por zgjidhni mesazhe bazuar në kritere të shprehura në të mandatit, për shembull, mesazhet e dërguara në dhe nga një llogari të veçantë ose përdorues. cryptome.org

FBI megjithatë nuk ndalen në mishngrënës filluar të përdorin sisteme të reja duke përfshirë: Dragoit ruaj të dobishme për të ndjekur çdo lëvizje të dyshuar online dhe "fanar Magjike". Kjo e fundit të funksionojë si një "trojan kali" (fjalë për fjalë "trojan horse"), një program që instalon në kompjuterin tuaj për të kontrolluar dhe subjekt i bën një sërë aktivitetesh të cilat ndër të regjistrojnë në tasteve të tastierës i bie në fjalë të dyshimta (të tilla si bombat, terrorizmit, etj ...) si dhe duke siguruar qasje çelësat, passwords, dhe si te deshifroj Encrypted e dokumenteve. Ky mekanizëm që lejon për të zbuluar e aksesit kyç në zhargon quhet "keylogging", dmth dyqane hyrë nga fjalët e tastierës në një skedë që, një herë e zhvilluar, mund të kthehet për të gjurmuar e fjalen. Në këtë mënyrë, mund të shohim çelësat ju mund të shkoni në passwords, tekste, të drejtuar programet, vizitoi adresat e internetit.

U. S. Federale e Policisë kurrë nuk ka kërkuar të bëjë publike kodin burimor të këtij sistemi për tri arsye:

  * Pse Hakerat mund shkelje e sistemit;
  * Për shkak se ajo është e mbrojtur me të drejtën e autorit dhe për këtë arsye nuk mund të jetë e përhapur në kërkesat kontraktuale;
  * Legjislacionin e SHBA (2512 Titulli Seksioni 18 i Kodit) për të parandaluar përhapjen e pajisjeve të hartuar për të spiunuar ilegalisht në komunikimet e njerëzve të tjerë.

Pavarësisht nga kjo, amerikan ligjit mbi lirinë e informacionit ka lejuar për atë (Electronic Privacy Information Center) 565 faqe për të marrë dokumentet e konfidenciale për mishngrënës, disa prej të cilave kanë pasur pjesërisht paheqshëm maskuar me ngjyrë, përfshirë ato të saj kodi burim .

Pas sulmeve të zgjatur e shtypit, FBI ndryshuar emrin e këtij sistemi "mishngrënës" në "DCS1000."

Ekziston edhe një tjetër anë e mishngrënës. Një grup prej net-artistët të interesuar në testimin e dixhitale "Grupi Radikale Software (RSG) në Nju Jork, duke përdorur të fundit shpikje të federale të policisë kanë cloned software, por me qëllime të ndryshme. Kjo është një platformë në qytetin e tyre për të net-je që quhet "CarnivorePE", me qëllim të kapjes pako e të dhënave dhe pastaj transformimin e tyre në muzikë, figura ose filmat, kështu që të dhënat të bëhet e artit.

Pas programit u vihen në dispozicion dall'RSG një komuniteti të madh artistët e tjerë. Midis tyre, një grup i quajtur italisht "Limiteazero" mishngrënës ka parë në një formë e re e bërë gati, ata përjetuar dy forma të këtij neni me narkoman: eksperimental të quajtur "software" Actiwe metaforë "(2002) dhe një hardware të quajtur" Rrjeti i Duke folur është "(2004).

I parë i perkthen adresat dhe të dhënat e zbuluar në tre-dimensional forma, lëvizjet dhe tingujve, në mënyrë që të rrjedhin e të dhënave, normalisht i dukshëm vetëm nga makinës është e dukshme për të gjithë. E dyta, megjithatë, është shumë kompleks instalimin vënë në Milano, ai kujton formën e dymbëdhjetë Hidra ku kryetarët e përbindësh janë monitoruar 12 LCD varur nga tavani.

Së fundi, dy shembuj të tjerë të dala shqetësim: "Policestate" converts se të dhënat për të kapur në lëvizjet e modeleve të radios kontrolluar makina të policisë, disa herë me i padisiplinuar dhe lëvizjeve të tjera të organizuara në mënyrë që të formojnë koreografi të vërtetë, "Word Wide piktorëve i cili shndërron të dhënat e marra në grafit në mur, duke luajtur ndonjëherë flamurët e vendeve të origjinës nga ata të spiunuar, e tyre IP ose faqet të cilat e lidhin ato, natyrisht, në total në respektimin e privatësisë.

Në mes Jan 2005 FBI thelb mishngrënës braktis në favor të komerciale software [2]. Arsyet që çuan federale të policisë për këtë zgjedhje të ndikojë në të fortë publik kritika ndaj saj në mënyrë të përsëritur të akuzuar për shkelje të lirisë personale të qytetarëve.