Jump to content

Charles Goodyear

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Charles Goodyear

Charles Nelson Goodyear lindi më 29 dhjetor 1800 në New Haven, Connecticut dhe vdiq më 1 qershor 1860 në New York. Ishte një kimist dhe zbulues amerikan. Goodyear bëri vulkanizimin e kauçukut kështu që bazë kësaj u krijua industrija e sotshme e kauçukut. Ai është zbuluesi i gomës së fortë.