Dave Navarro

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

David Michael "Dave" Navarro (i lindur 7 qershor 1967) është një kitarist amerikan, këngëtar dhe kompozitor. Ai është i njohur mirë si një anëtar themelues i grupit alternativ rok Jane's Addiction, me të cilin ai e ka krijuar katër albume në studio, dhe si një ish-anëtar të Red Hot Chili Peppers. Navarro ka qenë gjithashtu anëtar i grupeve Deconstruction dhe The Panic Channel. Në vitin 2001, publikoi një album solo të titulluar Trust No One.

Navarro bashkua grupit Jane's Addiction në vitin 1986, me sugjerimin të mikut të tij të fëmijërisë Stephen Perkins, i cili sapo i ishte bashkuar grupit. Gjatë pesë viteve të ardhshme, Jane's Addiction krijuan tre albume qe u vleresuan nga kritiket: - Jane's Addiction (1987) - Nothing's Shocking (1988) - Ritual de lo Habitual (1990)

Në vitin 1991, gjatë festivalit të parë Lollapalooza dhe në kulmin të popullaritetit të tyre grupi i nda.