David Wretling

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kvinnan vid brunnen (gruaja afër pusit) e bërë në vitin 1963 nga David Wretling i cili ndodhet në Hjo

David Otto Wretling (18 dhjetor 1901 - 14 janar 1986) ishte skulptor suedez. Ai ishte një nga gjashtë fëmijët e Otto Wretling. Vëllai i tij Kjell Wretling ishte arkitekt i qytetit në Umeå. Davidi ishte nxënësi i Carl Milles. Ai ka bërë shumë skulptura në shumë kisha, përfshirë kishën Sankt Göran në Stokholm, kishën e qytetit të Umeå dhe kishën në Bureå.