Deklarata për të Drejtat e Fëmijëve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Deklarata për të Drejtat e Fëmijëve e njohur ndonjëherë si Deklarata e Gjenevës për të Drejtat e Fëmijëve, është një dokument ndërkombëtar që promovon të drejtat e fëmijëve. Dokumenti është hartuar nga Eglantyne Jebb dhe është miratuar nga Lidhja e Kombeve në vitin 1924. Më vonë është rishikuar dhe është miratuar në një formë më të zgjeruar nga Kombet e Bashkuara në vitin 1959.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]