Jump to content

Dekorimi i nuses

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Fustan dasme Sullivan, 1908, (Muzeu Folklor e Peloponezit, Nafplio/2006.6.91).

Dekorimi i nuses është term që përfshihen gjitha mjetet dhe veprimet e ndërmarra për të pregatitur nusen që të dalë para dasmorëve dhe dhuratat që i varen në trupin e saj në shtëpinë e burrit.

Në dekorimin e nuses nuk hynë çejzi i nuses, por vetëm pjesa që ka të bëjë me veshjen, maskimin dhe dekoracionin e trupit të saj. Si pjesë të këtij dekorimi është edhe dizajnimi i nuses (maskimi), metalikët e nuses (të falurat për nusen).