Jump to content

Delja Cigaja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Delja Cigaja (Tsigai) është një racë autoktone e deleve në Hungari, emri i të cilës mund të ketë lidhje me rumanishtën (Tsigai). Kjo racë e deleve kohëve të fundit mbarështohet edhe në vende ballkanike mes të cilave edhe në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoni.

Történelmi állatfajták enciklopédiája(encyclopedia book) by János Tőzsér, Sándor Bedő. Released by Mezőgazda kiadó, Budapest, 2003