Jump to content

Demografia e Ekuadorit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ekuadori ka 14.573.101 banor (korrik 2009)

radhitet në vendi e 65 në botë.[1].

 • Struktura e moshës :

0-14 vjet : 31,1 % (2.312.610 meshkuj / femra 2220378)

15-64 vjet : 62,7 % (4.506.908 meshkuj / femra 4636703)

65 vjeç e lart : 6,2 % (432.144 meshkuj / femra 464.358) (2009)[1].

 • Mosha mesatare :

e pergj. : 25 vjet

mashkuj : 24,4 vjet

femra : 25,6 vjet (2009)[1].

 • Shkalla e rritjes së popullsisë :

1,497 % (2009)

radhitet në vendi e 87 në botë.[1].

 • Nataliteti :

20,77 lindje / 1000 popullsia (2009)

radhitet në vendi e 95 në botë.[1].

 • Mortaliteti :

4,99 vdekje / 1000 popullsisë (korrik 2009)[1].

radhitet në vendi e 188 në botë.[1].

 • Shkalla neto e migrimit :

-0,81 Emigrant (a) / 1000 popullsia (2009)

radhitet në vendi e 114 në botë.[1].

 • Urbanizimi :
 • popullsisë urbane : 66 % (2008)
 • Struktura gjinore :

të posalindur : 1,05 mashkull (a) / femra

nën 15 vjeç : 1,04 mashkull (a) / femra

15-64 vjet : 0,97 mashkull (a) / femra

65 vjeç e lart : 0,93 mashkull (a) / femra

Popullsia e përgj. : 0,99 mashkull (a) / femra (2009)[1].

 • Shkalla e vdekshmërisë së foshnjeve :

pop. e përgj. : 20,9 vdekje / 1000 lindje të gjalla

radhitet në vendi e 101 në botë.

mashkull : 24,4 vdekje / 1000 lindje të gjalla

femra : 17,24 vdekje / 1000 lindje të gjalla (2009)[1].

 • Jetëgjatësia :

Popullsia e pergj. : 75,3 vite

radhitet në vendi e 82 në botë.

mashkull : 72,37 vjet

femra : 78,37 vjet (2009)[1].

 • Grupet etnike :

të bardhë (kryesisht spanjisht dhe italisht) 97 %, mestik (përzier e bardhë dhe me prejardhje Amerindian k), Amerindian, apo të tjerë jo-bardhë 3 %[1].

 • Struktura fetare :

katolik 92 % (më pak se 20 % praktikues), protestantë 2 %, çifut 2 %, të tjera 4 %[1].

 • Struktura gjuhësore :

Spanjollisht (zyrtare), italisht, anglisht, gjermanisht, frëngjisht

 • Shakalla arsimore :

Përkufizimi : nga mosha 15 e sipër mund të lexojnë dhe të shkruajnë

Popullsia totale : 97,2 %

 • meshkuj : 97,2 %
 • femra : 97,2 % (2001)[1].
 • Shpenzimet në arsim :

3,8 % e GDP-së (2004)

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
 1. ^ a b c d e f g h i j k l m n CIA.gov - Ekuador Arkivuar 8 dhjetor 2015 tek Wayback Machine - Transclusion error: {{En}} is only for use in File namespace. Use {{lang-en}} or {{in lang|en}} instead.