Demografia e Indisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta topografike e Indisë
Harta e dendësisë së pop. së Indisë

Specifikë e popullsisë së indisë përzierja e madhe e racave, e gjuhëve, e besimeve dhe e kulturave. Popujt më të vjetër janë vedët, dravët dhe hindusët.

India ka 1.147.995.904 (qershor 2008 vlerësim.)

Struktura moshore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

nga 0-14 vjet : 31,5 % (meshkuj 189.238.487/femra 172.168.306)

nga 15-64 vjet : 63,3 % (meshkuj 374.157.581/femra 352.868.003)

65 e më tepër vjet : 5,2 % (meshkuj 28.285.796/femra 31.277.725) (2008 vler.)

  • Mosha mesatare:

e përgjithshme: 25,1 vjet

meshkuj: 24,7 vjet

femra: 25,5 vjet (2008 vlersim.)

Shtimi natyrorë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1,578 % (2008 vlerësim)

  • nataliteti:

22,22 të lindur/1000 banorë (2008 vlerësim)

  • mortaliteti:

6,4 të vdekur/1000 banorë (2008 vlerësim)

Struktura gjinore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të posalindurit: 1,12 meshkuj(ndaj)/femra

deri 15 vjet : 1,1 meshkuj(ndaj)/femra

15-64 vjet : 1,06 meshkuj(ndaj)/femra

65 e më tepër vjet : 0,9 meshkuj(ndaj)/femra

  • popullsisa e përgj.: 1,06 meshkuj(ndaj)/femra (2008 vler.)
  • mortaliteti i foshnjave:

total: 32,31 të vdekur/1000 të lindur gjallë

meshkuj: 36,94 të vdekur/1000 të lindur gjallë

femra: 27,12 të vdekur/1000 lindur gjallë (2008 vler.)

  • jetëzgjatja:

pop.e përgj: 69,25 vjet

mashkuj: 66,87 vjet

femra: 71,9 vjet (2008 vle.)

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]