Jump to content

Demoni Etrigan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Demoni Etrigan (Anglisht: Etrigan the Demon) është një superhero që shfaqet në librat komikë amerikanë të botuar nga DC Comics. Krijuar nga Jack Kirby, Etrigan është një demon nga Ferri, i cili, pavarësisht nga tendencat e tij të dhunshme, zakonisht e gjen veten aleat me forcat e së mirës, kryesisht për shkak të aleancës midis personazheve heroikë të Universit DC dhe Jason Blood, një njeri për të cilin Etrigan është i lidhur. Etrigani zakonisht përshkruhet si një krijesë humanoide muskulore me lëkurë portokalli ose të verdhë, brirë, sy të kuq dhe veshë të mprehtë, me rrjetë, i cili shpesh flet me vjersha. Personazhi fillimisht ishte i bazuar në Gotham City, duke çuar në grupe të shumta me Batman.[1]

Që nga konceptimi i tij, Etrigan është përshtatur në disa forma mediash jashtë komikeve, duke përfshirë seriale të animuara, filma dhe lojëra video.

  1. ^ "Etrigan (New Earth)". DC Database (në anglisht). Marrë më 2023-10-21.