Departamentet Federale Ekzekutive të Shteteve të Bashkuara

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Departamentet Federale Ekzekutive të Shteteve të Bashkuara janë ndër trupat më të vjetër primarë të degës ekzekutiveQeverisë Federale të Shteteve të Bashkuara—Departamentet e Shtetit, Luftës, dhe Thesarit janë themeluar të gjitha disa javë nga njëra-tjetra më 1789.

Krerët e departamenteve federale ekzekutive janë anëtar të Kabinetit tradicional; qysh më 1792, ata, me specifikime me statut, përbëjnë linjën përcjellse presidenciale, pas Kryetarit të Shtëpisë së Përfaqësuesve dhe presidentit pro tempore të Senatit tek Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në një ngjarje të vendit-bosh në këtë zyre dhe zyrë tek Zëvendës Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Burime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]