Deti i Karaibeve

Coordinates: 15°N 75°W / 15°N 75°W / 15; -75
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

15°N 75°W / 15°N 75°W / 15; -75

Deti i Karaibeve
Harta e detit të Karaibeve
Harta e detit të Karaibeve
Shtetet bregdetare afër 35 shtete
Vendndodhja Oqeani Atlantik
Sipërfaqja 2.640.002 km2.


Deti i Karaibeveishullin San Andrés.
Vrima e madhe e kaltërt e cila gjendet ne bregun e Belizës.

Deti i Karaibeve, është një det i oqeanit Atlantik, gjendet në lindje të Amerikës qendrore dhe në juglindje të Gjirit të Meksikës. Shtrihet rreth 2.415 km nga lindja në perëndim dhe në gjysmën mesatare nga veriu në jug dhe mbulon një sipërfaqe prej 2.640.002 km2.