Jump to content

Diafragma (organ)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Diafragma

Diafragma (lat.: Diaphragma [diaˈfragma]) është një pllakë muskulore që ndan zgavrën e kraharorit nga zgavra e barkut (te njeriu dhe te gjitarët). Ka formën e një kupi e cila gjatë kontaktimit mundëson frymëmarrjen.

Përveç njerëzve dhe gjitarëve të tjerë vetëm krokodilët kanë një strukturë të ngjashme.