Dialektet Lausitzisch-neumärkisch

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dialektet Lausitzisch-Neumärkisch janë pjesë e dialekteve të Gjermanishtes Qendrore Lindore të folura në pjesët qendrore dhe jugore të Brandenburgut si dhe në Berlin. Nuk duhet të ngatërrohet me dialektin Brandenburgisch të ulët (Markish) që ende flitet në veri të Brandenburgut.

Përmbledhje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qendrore gjermane gjuhë ---- ██ (11): South Markish

Me rritjen e Berlinit dialekte origjinale Lindore të Gjermanisë Brandenburgisht të ulët, është ndikuar fuqimisht nga dialektet gjermane të Lindjes Qendrore, kështu që Lausitzisch-neumärkisch sot klasifikohet më së shumti si pjese Gjermanishtes Qendrore Lindore.