Diskutim:Gjeometria deskriptive

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

gjeometria deskriptive teknike ka per detyre qe te na mesoje metodat e paraqitjes te rrafshta dhe hapsinore ne nje siperfaqe te rrafshet.Ajo ben te mundshme qe nje trup tredimensional te perfytyruar ne hapsire ta paraqesim ne flet te hartimit me dy dimensione,perkatesisht duke e shikuar vizatimin te fitojm nje perfytyrim te qart dhe te perpikthapsinor te trupit te hartuar.Bazat e para te gjeometris deskriptive teknike i ka zbulu inxhinieri i njohur francez GASHPAR MONZHE(1748-1818).