Diskutim:Psikologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi artikullin Psikologjia. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk i binden rregullave kryesore.
Shtyp këtu për të filluar një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

  • Përmbajuni temës!
  • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë ose çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.
  • materiali eshte shum i pa reduktuar. Duhet perpunuar ne teresi, radhitur dhe korrigjuar shkronjat e gjuhës shqipe ë dhe ç. (Puntori 16 Shtator 2006 09:01 (UTC))

Psikologjia si Shkencë:[Redakto nëpërmjet kodit]

-Ne literaturën profesionale hasim shum përkufizime së shkencës së Piskologjisë. -Një përkufizim i cili më së shumti përdoret sot ne literaturen tonë është: -"Lënda e Psikologjisë u perkufizua me njohjen e sjelljëve dhe te procesëve njohëse ose konngitive të realitetit dhe te formave te shum llojshme te tij". Nga të gjitha përkufizimet e psikologjis mund te dallojm Tre koncepte kryesore: -Përvoja -Procesetmentale -Sjellja Degët te cilat ndahet Psikologjia: -Psikologjia Fiziologjike:-Studion bazën fiziologjike te procesëve psiqike që paraqesin sistemin nervor dhe atë endokrin. Psikologjia Eksperimentale-Psikologët e kësaj fushe te studimit bëjne prova dhe eksperimente për të studiuar se si reagojn njerzit në ngacmues të ndryshëm .Vërejtje-Metoda e eksperimentit Ndalohët në atë moment ku rrezikohët jeta e njeriut". Psikologjia e Zhvillimit:- Studion ndryshimet e sjelljës së njeriut si rezultat i kalimit te kohës apo moshës dhe bën studime etapa-etapa. Psikologjia Sociale-Studion ndikimin e faktorevë shoqror në sjelljet, burimet, dhe qendrimet e individit, po ashtu edhe raportët sociale brenda grupëve dhe ndërmjet grupeve. Psikologjia duhet të kuptohet si një shkence në vete.

Psikoolgjia Klinike dhe e Këshillimit-Pjesa më e madhe e psikologëve të klinikës apo klinikistet e i zbatojn njohurit psikologjike dhe parimet në diaznifikimin e sjelljëve , sëmundjeve mentale, konfliktit familjar e martesor.[Redakto nëpërmjet kodit]

Psikologjia E kshillimit-Përafersisht i kryejn te njejtat punë si të P.Klinike,vetem se te P.Kshillimit këta të fundit mirren me probleme më të lehta, këta më shumë punojn me Nxënës, Student, në kapërcimin e problemëve të tyre.

Psikologjia shkollore dhe e edukimit-Psikologët e kësaj fushe më së shumti punojnë në Klasifikimin e problemëve emocionale dhe problemëve në mësime.Ndërsa Psikologët e Edukimit jane specialist për të nxëniet dhe mësimdhënjen. Psikologjia Industriale dhe Inxhenerike-Arbenita.M

sa zera ndodhen te njeriu[Redakto nëpërmjet kodit]

Sa zera ndodhe te njeriu Hasimkullolli (diskutimet) 8 qershor 2017 18:51 (CEST)

Sa zera ndodhen te njeriu Hasimkullolli (diskutimet) 8 qershor 2017 18:52 (CEST)