Diskutim:Selena Gomez

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Karriera[redakto tekstin burimor]

Rolin e saj të parë ajo ka luajtur në televizion seri Barney & Friends, ku u takua Demi Lovato, pasi ajo u zbulua në moshën dhjetë vjet më parë në një konkurs të organizuar nga talent Disney. Që atëherë ajo ka shfaqur në disa seri televizive, kryesisht në prodhimet Disney, si Zack Cody dhe dhe Hannah Montana për disa episode. Gomez është edhe një këngëtare e suksesshme. Tre nga luan e saj janë botuar nga Walt Disney Records. Njëri prej tyre, një mbulesë e fshatrave këngë Cruella de (101 Dalmatians nga Disney), arriti në shkurt 2008 Rank 98 në iTunes. Me e saj të vetme thuaj diçka që unë nuk e di Ajo erdhi në fillim të 2009, Listat zyrtare të SHBA. Kënga është pjesë e prodhimit të Disney e një tjetër histori Hirushja. Nga viti 2007, ajo luajti në Wizards seri Disney e Waverly Place, në të cilën ajo e këndoi edhe rrugën e titullit çdo gjë nuk është ajo që duket. Seri filloi në tetor 2007 mbi Channel Disney në Amerikë dhe ka përfunduar në janar 2012. Ajo dhe shoqja e saj Demi Lovato, dhe me aktorët kolegët e saj nga Wizards i Waverly Place Henrie David, Jake T. Austin dhe Jennifer Stone Web tregon në YouTube. Gomez luan rolin kryesor në filmin tjetër histori Hirushja nga viti 2008, në të cilën vepron në anën e Drew Seeley. Në vitin 2009 ajo zëvendësohet Madonna në Arthur dhe Invisibles 2 - Kthimi i M keqe, në pjesën e parë të Princess Selenia huazuar zërin e saj. Në vazhdim të tretë Arthur tij dhe Invisibles 3 - Vendimi i madh Gomez Princesha Selenia huazuar zërin e saj përsëri. 2010 ajo ishte në rolin e motrës së Beezus Quimby në zemër - për të parë botën e egër Ramona që është i bazuar në romanin Beezus dhe Ramona nga Beverly Cleary. Në të njëjtin vit ajo ishte hedhur në rolin e Grace Bennett në një yll të papritur. Në tetor 2011, Gomez u pajtua për rolin kryesor të Hannah Baker në 13 arsye pse, e cila është bazuar në romanin nga Jay Asher. [8] Përveç kësaj, ata janë për të marrë pjesë së bashku me Vanessa Hudgens, James Franco dhe Emma Roberts në Breakers Pranvera film. [ 9] Gomez, moderuar me 19 Qershor 2011, Awards Video MuchMusic në Toronto dhe në 6 Nëntor 2011, Europe MTV Music Awards në Belfast. [10]

Karriera[redakto tekstin burimor]

Rolin e saj të parë ajo ka luajtur në televizion seri Barney & Friends, ku u takua Demi Lovato, pasi ajo u zbulua në moshën dhjetë vjet më parë në një konkurs të organizuar nga talent Disney. Që atëherë ajo ka shfaqur në disa seri televizive, kryesisht në prodhimet Disney, si Zack Cody dhe dhe Hannah Montana për disa episode. Gomez është edhe një këngëtare e suksesshme. Tre nga luan e saj janë botuar nga Walt Disney Records. Njëri prej tyre, një mbulesë e fshatrave këngë Cruella de (101 Dalmatians nga Disney), arriti në shkurt 2008 Rank 98 në iTunes. Me e saj të vetme thuaj diçka që unë nuk e di Ajo erdhi në fillim të 2009, Listat zyrtare të SHBA. Kënga është pjesë e prodhimit të Disney e një tjetër histori Hirushja. Nga viti 2007, ajo luajti në Wizards seri Disney e Waverly Place, në të cilën ajo e këndoi edhe rrugën e titullit çdo gjë nuk është ajo që duket. Seri filloi në tetor 2007 mbi Channel Disney në Amerikë dhe ka përfunduar në janar 2012. Ajo dhe shoqja e saj Demi Lovato, dhe me aktorët kolegët e saj nga Wizards i Waverly Place Henrie David, Jake T. Austin dhe Jennifer Stone Web tregon në YouTube. Gomez luan rolin kryesor në filmin tjetër histori Hirushja nga viti 2008, në të cilën vepron në anën e Drew Seeley. Në vitin 2009 ajo zëvendësohet Madonna në Arthur dhe Invisibles 2 - Kthimi i M keqe, në pjesën e parë të Princess Selenia huazuar zërin e saj. Në vazhdim të tretë Arthur tij dhe Invisibles 3 - Vendimi i madh Gomez Princesha Selenia huazuar zërin e saj përsëri. 2010 ajo ishte në rolin e motrës së Beezus Quimby në zemër - për të parë botën e egër Ramona që është i bazuar në romanin Beezus dhe Ramona nga Beverly Cleary. Në të njëjtin vit ajo ishte hedhur në rolin e Grace Bennett në një yll të papritur. Në tetor 2011, Gomez u pajtua për rolin kryesor të Hannah Baker në 13 arsye pse, e cila është bazuar në romanin nga Jay Asher. [8] Përveç kësaj, ata janë për të marrë pjesë së bashku me Vanessa Hudgens, James Franco dhe Emma Roberts në Breakers Pranvera film. [ 9] Gomez, moderuar me 19 Qershor 2011, Awards Video MuchMusic në Toronto dhe në 6 Nëntor 2011, Europe MTV Music Awards në Belfast. [10]

albume ne studio[redakto tekstin burimor]

Titulli pozicionet Viti Grafiku [11] Komente DE AT CH US Mbretërinë e Bashkuar 2009 Kiss dhe thuaj 19 (14 javë) 4 (18 javë) 36 (13 javë) 12 (7 javë) 9 (50 javë) Botimi i parë: 29 Shtator 2009 Sales: 1.000.000 [12] 2010 Një vit pa shi 22 (16 javë) 19 (11 javë) 37 (9 javë) 14 (8 javë) 4 (... Javë) lirimin fillestare: 17 Shtator 2010 Sales: 850,000 [12] 2011 Kur dielli shkon poshtë 18 (11 javë) 11 (11 javë) 27 (11 javë) 15 (... Wo) 3 (... Javë) lirimin fillestare: 24 Qershor 2011 Sales: + 553 000 [13] Pozicionet e vetme chart [Edit] Titulli pozicionet Viti Grafiku [11] Komente DE AT CH US Mbretërinë e Bashkuar 2008 Tell Me Something unë nuk e di Një tjetër Story Hirushja / Kiss & Tregoj - - - - 58 (4 javë) Botimi i parë: 5 Gusht 2008 2009 një dhe e njëjtë E Disney Pop It Rock It! - - - - 82 (1 javë) lirimin fillestare: 20 Maj 2009 (Demi Lovato) Dërgo It On Dërgo Ajo në U. S. Digital PE - - - - 20 (5 javë) lirimin fillestare: 11 Gusht 2009 Sales: 130,000 [14] (Me Demi Lovato, Jonas Brothers dhe Miley Cyrus) Bie poshtë Kiss dhe Tregoj - - - - 82 (7 javë) lirimin fillestare: 25 Gusht 2009 Sales: 300.000 [15] Magji Magjistarët e Waverly Place - - - - 61 (4 javë) lirimin fillestare: 18 Shtator 2009 Natyrisht 2010 Kiss & Tregojani / A Viti pa shi 14 (13 javë) 37 (8 javë) 54 (5 javë) 7 (8 javë) 29 (21 javë) Botimi i parë: 1 Shkurt 2010 Sales: 1.7 milion [15] Round & Round Një vit pa shi 52 (4 javë) 62 (3 javë) - 47 (2 javë) 24 (14 javë) Botimi i parë: 22 Qershor 2010 Sales: 600.000 [15] Një vit pa shi / Un lluvia Ano mëkat të ndryshme (Spanish) Një vit pa shi 56 (3 wks) - - - 35 (8 javë) Botimi i parë: 7 Shtator 2010 Sales: 600.000 [15] 2011 Kush thotë se Kur dielli shkon poshtë 44 (4 javë) 62 (2 javë) - 51 (... Wo) 21 (... Javë) lirimin fillestare: 14 Mar 2011 Sales: 1.3 milion [15] Love You Like a Love Song Kur Sun Goes Down - - - 58 (... Wo) 26 (... Javë) lirimin fillestare: 17 Qershor 2011 Hit dritat Kur Sun Goes Down - - - - - release fillestare: 19 Nëntor 2011

albume ne studio[redakto tekstin burimor]

Titulli pozicionet Viti Grafiku [11] Komente DE AT CH US Mbretërinë e Bashkuar 2009 Kiss dhe thuaj 19 (14 javë) 4 (18 javë) 36 (13 javë) 12 (7 javë) 9 (50 javë) Botimi i parë: 29 Shtator 2009 Sales: 1.000.000 [12] 2010 Një vit pa shi 22 (16 javë) 19 (11 javë) 37 (9 javë) 14 (8 javë) 4 (... Javë) lirimin fillestare: 17 Shtator 2010 Sales: 850,000 [12] 2011 Kur dielli shkon poshtë 18 (11 javë) 11 (11 javë) 27 (11 javë) 15 (... Wo) 3 (... Javë) lirimin fillestare: 24 Qershor 2011 Sales: + 553 000 [13] Pozicionet e vetme chart [Edit] Titulli pozicionet Viti Grafiku [11] Komente DE AT CH US Mbretërinë e Bashkuar 2008 Tell Me Something unë nuk e di Një tjetër Story Hirushja / Kiss & Tregoj - - - - 58 (4 javë) Botimi i parë: 5 Gusht 2008 2009 një dhe e njëjtë E Disney Pop It Rock It! - - - - 82 (1 javë) lirimin fillestare: 20 Maj 2009 (Demi Lovato) Dërgo It On Dërgo Ajo në U. S. Digital PE - - - - 20 (5 javë) lirimin fillestare: 11 Gusht 2009 Sales: 130,000 [14] (Me Demi Lovato, Jonas Brothers dhe Miley Cyrus) Bie poshtë Kiss dhe Tregoj - - - - 82 (7 javë) lirimin fillestare: 25 Gusht 2009 Sales: 300.000 [15] Magji Magjistarët e Waverly Place - - - - 61 (4 javë) lirimin fillestare: 18 Shtator 2009 Natyrisht 2010 Kiss & Tregojani / A Viti pa shi 14 (13 javë) 37 (8 javë) 54 (5 javë) 7 (8 javë) 29 (21 javë) Botimi i parë: 1 Shkurt 2010 Sales: 1.7 milion [15] Round & Round Një vit pa shi 52 (4 javë) 62 (3 javë) - 47 (2 javë) 24 (14 javë) Botimi i parë: 22 Qershor 2010 Sales: 600.000 [15] Një vit pa shi / Un lluvia Ano mëkat të ndryshme (Spanish) Një vit pa shi 56 (3 wks) - - - 35 (8 javë) Botimi i parë: 7 Shtator 2010 Sales: 600.000 [15] 2011 Kush thotë se Kur dielli shkon poshtë 44 (4 javë) 62 (2 javë) - 51 (... Wo) 21 (... Javë) lirimin fillestare: 14 Mar 2011 Sales: 1.3 milion [15] Love You Like a Love Song Kur Sun Goes Down - - - 58 (... Wo) 26 (... Javë) lirimin fillestare: 17 Qershor 2011 Hit dritat Kur Sun Goes Down - - - - - release fillestare: 19 Nëntor 2011

albume ne studio[redakto tekstin burimor]

Titulli pozicionet Viti Grafiku [11] Komente DE AT CH US Mbretërinë e Bashkuar 2009 Kiss dhe thuaj 19 (14 javë) 4 (18 javë) 36 (13 javë) 12 (7 javë) 9 (50 javë) Botimi i parë: 29 Shtator 2009 Sales: 1.000.000 [12] 2010 Një vit pa shi 22 (16 javë) 19 (11 javë) 37 (9 javë) 14 (8 javë) 4 (... Javë) lirimin fillestare: 17 Shtator 2010 Sales: 850,000 [12] 2011 Kur dielli shkon poshtë 18 (11 javë) 11 (11 javë) 27 (11 javë) 15 (... Wo) 3 (... Javë) lirimin fillestare: 24 Qershor 2011 Sales: + 553 000 [13] Pozicionet e vetme chart [Edit] Titulli pozicionet Viti Grafiku [11] Komente DE AT CH US Mbretërinë e Bashkuar 2008 Tell Me Something unë nuk e di Një tjetër Story Hirushja / Kiss & Tregoj - - - - 58 (4 javë) Botimi i parë: 5 Gusht 2008 2009 një dhe e njëjtë E Disney Pop It Rock It! - - - - 82 (1 javë) lirimin fillestare: 20 Maj 2009 (Demi Lovato) Dërgo It On Dërgo Ajo në U. S. Digital PE - - - - 20 (5 javë) lirimin fillestare: 11 Gusht 2009 Sales: 130,000 [14] (Me Demi Lovato, Jonas Brothers dhe Miley Cyrus) Bie poshtë Kiss dhe Tregoj - - - - 82 (7 javë) lirimin fillestare: 25 Gusht 2009 Sales: 300.000 [15] Magji Magjistarët e Waverly Place - - - - 61 (4 javë) lirimin fillestare: 18 Shtator 2009 Natyrisht 2010 Kiss & Tregojani / A Viti pa shi 14 (13 javë) 37 (8 javë) 54 (5 javë) 7 (8 javë) 29 (21 javë) Botimi i parë: 1 Shkurt 2010 Sales: 1.7 milion [15] Round & Round Një vit pa shi 52 (4 javë) 62 (3 javë) - 47 (2 javë) 24 (14 javë) Botimi i parë: 22 Qershor 2010 Sales: 600.000 [15] Një vit pa shi / Un lluvia Ano mëkat të ndryshme (Spanish) Një vit pa shi 56 (3 wks) - - - 35 (8 javë) Botimi i parë: 7 Shtator 2010 Sales: 600.000 [15] 2011 Kush thotë se Kur dielli shkon poshtë 44 (4 javë) 62 (2 javë) - 51 (... Wo) 21 (... Javë) lirimin fillestare: 14 Mar 2011 Sales: 1.3 milion [15] Love You Like a Love Song Kur Sun Goes Down - - - 58 (... Wo) 26 (... Javë) lirimin fillestare: 17 Qershor 2011 Hit dritat Kur Sun Goes Down - - - - - release fillestare: 19 Nëntor 2011

Karriera dhe muzika[redakto tekstin burimor]

Selena Gomez kur ka qene 7 vjeq kishte aktruar tek Barni.Selena Gomez ka lindur me 22 korrik dhe ne vitin 1992.Selena Gomez emrin e vertet e ka Selena Marie Gomez.Selena Gomez ka luajtur shume filma si p.sh.m. ...Magjistaret e wejvali plejsit.Ramona dhe motra e saj.Dy princeshat.Magjistaret e wejvali plejsit-film etjera.Selena Gomez ka kenduar edhe shum kenege si p. sh.m. ...Love You Like a Love Song.Naturally.A Year Without Rain.Un Año Sin Lluvia.TELL ME SOMETHING.Selena Gomez & The Scene - Who Says.Selena Gomez & The Scene - Hit The Lights.Selena Gomez & The Scene - Round & Round.Selena Gomez & The Scene - Hit The Lights.Selena Gomez Fly To Your Heart FULL.Shake It Up - Selena Gomez Lyrics.Selena Gomez - Magic.Selena Gomez & The Scene - The One That Got Away at Jingle B etjer.Me 2009 a bo Selena Gomez per ma e reja per UNICEF.


nGA Rina Bytyqi

Karriera dhe muzika[redakto tekstin burimor]

Selena Gomez kur ka qene 7 vjeq kishte aktruar tek Barni.Selena Gomez ka lindur me 22 korrik dhe ne vitin 1992.Selena Gomez emrin e vertet e ka Selena Marie Gomez.Selena Gomez ka luajtur shume filma si p.sh.m. ...Magjistaret e wejvali plejsit.Ramona dhe motra e saj.Dy princeshat.Magjistaret e wejvali plejsit-film etjera.Selena Gomez ka kenduar edhe shum kenege si p. sh.m. ...Love You Like a Love Song.Naturally.A Year Without Rain.Un Año Sin Lluvia.TELL ME SOMETHING.Selena Gomez & The Scene - Who Says.Selena Gomez & The Scene - Hit The Lights.Selena Gomez & The Scene - Round & Round.Selena Gomez & The Scene - Hit The Lights.Selena Gomez Fly To Your Heart FULL.Shake It Up - Selena Gomez Lyrics.Selena Gomez - Magic.Selena Gomez & The Scene - The One That Got Away at Jingle B etjer.Me 2009 Selena Gomez u zgjedh per ma e reja per UNICEF.


NGA Rina Bytyqi