Dita Botërore kundër AIDS

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kordelja e kuqe e palidhur, simboli i luftës kundër AIDS-it

Dita botërore kundër AIDS është një ditë që kujtohet çdo 1 dhjetor që prej vitit 1988, që ditën kur ministrat e shëndetësisë nga e gjithë bota u mblodhën për të diskutuar mbi AIDS-n, kur u fol shumë lidhur me tolerancën, shkëmbimin e hapur të informacionit dhe përvojën në luftën kundër tij.