Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë është dita e 11 Shkurtit, shpallur e tillë me një rezolutë të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara më 22 dhjetor të vitit 2015. [1] Dita njeh rolin kritik që gratë dhe vajzat luajnë në shkencë dhe teknologji. [2] [3]

Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë zbatohet nga UNESCO dhe Gratë e Kombeve të Bashkuara, në bashkëpunim me agjensi dhe institucione ndërqeveritare, si dhe partnerë të shoqërisë civile, që synojnë promovimin e grave dhe vajzave në shkencë. [4] [5] Qëllimi i kësaj dite është të promovojë qasje të plotë dhe të barabartë për pjesëmarrjen e grave dhe vajzave në shkencë. [6] [7] [8]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "A/RES/70/212 - E - A/RES/70/212". undocs.org (në anglisht). Marrë më 2019-10-25.
  2. ^ "International Day of Women and Girls in Science, 11 February". www.un.org (në anglisht). Marrë më 2019-10-25.
  3. ^ "International Day of Women and Girls in Science – February 11" (në anglishte amerikane). Marrë më 2019-10-25.
  4. ^ "International Day of Women and Girls in Science". UN Women (në anglisht). Marrë më 2019-10-25.
  5. ^ "International Day of Women and Girls in Science". UNESCO (në anglisht). 2018-10-04. Marrë më 2019-10-25.
  6. ^ Tobin, Anna. "Watch the International Day of Women and Girls in Science at the United Nations now". Forbes (në anglisht). Marrë më 2019-10-25.
  7. ^ "International Day of Women and Girls in Science, 11 February". www.un.org (në anglisht). Marrë më 2019-10-25.
  8. ^ "International Day of Women and Girls in Science". United Nations Regional Information Centre for Western Europe (UNRIC) (në anglishte britanike). Arkivuar nga origjinali më 25 tetor 2019. Marrë më 2019-10-25.