Dizajneri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Dizajner
Profesioni
EmratDizajner
Përshkrimi
KompetencatNjohuri teknike,
aftësi punuese në grup,
zotësi artistike

Dizajner ose projektues është një person i cili harton (projekton, dizajnon). Më zyrtarisht, dizajner është një agjent që "përcakton vetitë strukturore të një dizajni të një objekti" [1]. Në praktikë, kushdo që krijon objekte prekshme ose të paprekshme, të tilla si produktet të konsumit, proceset, ligjet, lojra dhe grafikat, i referohemi si një dizajner.

Profesionet e dizajnit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lloje të ndryshme të dizajnerëve përfshjnë:

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Ralph, P. and Wand, Y. (2009). A proposal for a formal definition of the design concept. In Lyytinen, K., Loucopoulos, P., Mylopoulos, J., and Robinson, W., editors, Design Requirements Workshop (LNBIP 14), pp. 103–136. Springer-Verlag, p. 110