Dizajnimi i softuerit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dizajnimi i softuerit ose dizajnimi softuerik është një proces i zgjidhjes së problemeve dhe planifikimin për një softuer. Pas përcaktimit të propozimit dhe detajeve për softuerin, ndërtuesit e softuerit do të dizajnojnë ose do të punësojnë dizajnerë të ndërtojnë një plan për zgjidhjen e problemit. Ai përfshin komponentë të nivelit të ulët dhe çështjen e implementimit të algoritmit, si dhe pikëpamjet e arkitekturës.

Përmbledhje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Analiza e kërkesave softuerike, një hapi i procesit të zhvillimit të softuerit jep specifikat që janë përdorur në inxhinierinë softuerike.