Document Object Model

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Hierarkia e objekteve në një shembull të HTML DOM—Document Object Model

Document Object Model (DOM) është një ndër-platformë dhe një konventë e pavarur nga gjuhët për përfaqësimin dhe bashkëveprimin me objektet në dokumentet HTML, XHTML, XML[1]Nyjet e çdo dokument janë organizuar në një strukturë pemë, e quajtur si pema DOM. Objektet në DOM mund të adresohet dhe manipulohen duke përdorur metoda mbi objektet. Ndërfaqja publike e DOM është specifikuar në ndërfaqen për programimin e aplikacioneve (API) të saj.

Shih edhe[redakto | përpunoni burim]

Burimet[redakto | përpunoni burim]

Referimet[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ "Document Object Model (DOM)". http://www.w3.org/: W3C. Marrë më 2012-01-12. The Document Object Model is a platform- and language-neutral interface that will allow programs and scripts to dynamically access and update the content, structure and style of documents. 

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]