Jump to content

Dragan Holcer

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dragan Holcer lindi më 19 janar 1945 në Zwiesel (Saksonia), Gjermani, është ish futbollist kroat.

Dragan Holcer lindi në kampin e internimit në Zwiesel (Saksonia). Çlirimi e gjeti si foshnje tremuajshe, e që në të njëjtin muaj i vritet edhe babai. Si fëmijë ishte sportist i gjithanshëm, dhe më së pakti ishte futbollist. Më së shumti e dashti hendbollin dhe krejt rastësisht filloi të luaj futboll. Si dajosh i ri filloi në Nish e madej vazhdoi në Hajduk të Splitit.

Në reprezentacion debitoi në vitin 1965 kundër Luksemburgut dhe luajti deri kah mesi i viti 1974.