Ekonomia e Egjiptit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Egjipti në vitin 2007 konsiderohej ekonomia e katërt më e madhe në Afrikë. Egjipti konsiderohej një vend në zhvillim. Aktiviteti ekonomik është i vendosur kryesisht përgjatë Nilit. Burimet kryesore ekonomike të Egjiptit janë: nafta, metalet, turizmi dhe bujqësia. Për 30 vjet qeveria ka ndërmarrë reforma për të ulur shkallën e lartë të centralizimit të trashëguar nga Presidenti Gamal Abdel Nasser.

Ekonomia e Egjiptit është e bazuar në katër anuitete të përgjithshme: Nili, Historia, Kanali i Suezit dhe pozitën e saj gjeopolitike në Lindjen e Mesme.