Jump to content

Ekonomia e Holandës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ekonomia e Holandës

Ekonomia e Holandës

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kur analizojmë ekonominë e Holandës në tërësi bie në sy raporti specifik i elementeve natyrore, i zhvillimit shoqëror dhe i prodhimtarisë së saj që rrallë kund ekziston në botë. Derisa sipërfaqet e kufizuara të tokave punuese, por në mënyrë intenzive të punuara i japin përparësi bujqësisë, mungesa e pasurive natyrore e bën të varur nga jashtë. Numri i madh i popullsisë në një territor të vogël ia ka imponuar nevojën e përhershme që sa më shumë sipërfaqe të tokave t’i shenderrojne në toka pjellore. Rezultati i kësaj lufte është edhe ekonomia në shkallë të lartë të zhvillimit.

Transporti dhe trgëtia

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]