Eljan Tanini

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Eljan Tanini është një artist, poet, aktivist i gjelbër, gazetar dhe eseist shqiptar. Ai ka studiuar për pikturë në Liceun “Jordan Misja” dhe u diplomua për Filozofi dhe Sociologji në Universitetin e Tiranës.

Ai është një njeri që e do natyrën, pemët dhe ngjyrën e verdhë. Për këtë arsye, ai gjithashtu pëlqen të ngasë biçikletën e tij. Siç përshkruan artisti: "origjina ime është nga kudo, dhe unë kam lindur në një vit me numra". Çdo herë në kohë ai dhuron gjak, në shenjë të shpërndarjes së grimcave të jetës tek ata në nevojë.

Pasi punoi për një periudhë si gazetar në kanale të ndryshme radio dhe televizive, ai tani lëviz si profesionist i pavarur dhe shkruan për një pjesë të gazetave dhe revistave. Ai është gjithashtu aktiv në mediat sociale dhe drejton blogun e tij "Letra nga Republika e Shkarravinave" (Letra nga Republika e Shkarravinave). Përkrah kësaj ai bën një përpjekje të mahnitshme për të ruajtur natyrën dhe krijoi nismën "Mbill pemën tënde" së bashku me miqtë e tij. Në më pak se dy vjet, më shumë se 11,000 pemë janë mbjellë në të gjithë Shqipërinë!

Pothuajse duket se bërja e artit është një hobi për këtë artist, por asgjë nuk është më pak e vërtetë. Pjesën më të madhe të ditëve të tij ai po merr pjesë në negociata me qeveritë lokale për të sjellë më shumë ngjyra në rrugë. Nga piktura e ndërhyrjeve të vogla me artistin lokal te mbështjellja e ndërtesave dhe strukturave gjigante në një shtresë bojë, ai vazhdimisht po ‘krijon’ dhe po punon për evolucionin e stilit të tij personal.