Enti i Leksikografisë Miroslav Krleža

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Instituti Leksikografik Miroslav Krleža në Zagreb

Enti i Leksikografisë Mirosllav Krlezha (kroatisht: Leksikografski zavod Miroslav Krleža ose LZMK) është institucioni kombëtar leksikografik i Kroacisë. Selia e Entit ndodhet në Zagreb. Ai u themelua fillimisht në vitin 1950 si Enti Leksikografik Kombëtar i Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë ose shkurt Enti Leksikografik i Jugosllavisë. Më vonë u riemërua sipas themeluesit të tij, enciklopedistit dhe shkrimtarit kroat Miroslav Krleža.[1][2]

Galeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Jelavich, Charles (June 1962). "The Importance of the Leksikografski Zavod to the Scholar". Slavic Review. 21 (2): 330–335. :10.2307/3000636.  0037-6779.  3000636. 
  2. ^ "Jugoslavenski leksikografski zavod "Miroslav Krleža"". Enciklopedija Jugoslavije VI (në kroatisht) (bot. 2nd). Zagreb: Jugoslavenski leksikografski zavod "Miroslav Krleža". 1990. 

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]