Jump to content

Eritroblasti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Eritroblasta është qeliza e parë pa bërthamë e brezit eritrocitar. Normalisht, hudhja e bërthamës nëpalcën eshtërore ndodh gjatë kalimit të normoblastit acidofil nëpër poret e ngushta të endotelit që mbështjell sinuset venoze të palcës eshtërore. Eritroblast i tillë përmban ende mitokondrie dhe një numër të ribozomeve, që me ngjyrosjen supravitale (briliant krezil të kaltërt) japin formacionin retikular (substantia reticulofilamentosa)[1]

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ Praktikumi i Fiziologjisë Patologjike - Universiteti i Prishtinës, 2002 Arkivuar 27 shtator 2007 tek Wayback Machine Fakulteti i Mjekësisë