Esma el-Asad

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Asma al-Assad.jpg

Esma el-Asad ka lindur më 11 gusht të vitin 1975 dhe përpara se të transferohej në Siri ajo kishte një karrierë premtuese si bankiere në Londër. Ajo është vajza e Ahraz, një prej këshilltarëve më të rëndësishëm në Spitalin Cromuell në Londër. Ajo u rrit në Acton ku frekuentoi një shkollë fillore të krishterë. Zhvilloi studimet në kolegjin “Queen”, zhvilloi studime të mëtejshme në “King’s College” dhe pas diplomimit punoi fillimisht për “Deutsche Bank Group”. Zonja e Parë e Sirisë u martua me Presidentin Bashar al-Assad në dhjetor të vitit 2000.